Ingatlankereső

Balaton déli part

Kód: eladó-vízparti-horgász-telek-252

Horgászok, horgászegyesületek

Közvetlen vízparti telek, horgásztanya kialakítására, csónaktárolására eladó

Az eladó ingatlan megvétele megoldás a vízhez jutás, a horgászat, a csónak tárolás és a gépkocsi tárolás problémáira.

Horgásztanya kialakítására, csónaktárolásra elkelmes közvetlen vízparti telek, a Balaton partján eladó

A Balaton, amióta horgászvíz lett, az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység lett a sporthorgászat, mint szabadidős és rekreációs tevékenység. Égető probléma azonban, hogy a Balatonnál nincs elegendő csónakkikötési, tárolási lehetőség. Jelenleg kb. 8000 horgász nem tudja a csónakját hol vízre tenni és tárolni.

Az eladó közvetlen vízparti telken törvényesen lehetőség van horgász stég elhelyezésére és kivehető, idomacélból készült csörlős csónakleeresztő sólya, vagy csónak kiemelő daru elhelyezésére. Közösségi épületet lehet építeni, autókkal a kijelölt területen lehet parkolni. A vízparti telek átlagosan kb. 30 méter széles és kb. 100 méter hosszú. 

A Magyar Országos Horgász Szövetség támogatja a közösségi célú kezdeményezéseket, így a Horgász Egyesület alapítását, és ezzel összefüggésben a csónakok tárolására szolgáló lehetőséget, mint horgásztanya létesítését.

1989. évi II. törvény alapján Horgászegyesületet legalább 10 alapító tag hozhat létre. Mind a 10 alapító tagnak jelen kell lenni az alakuló ülésen. Az ülésen el kell fogadni az Alapszabályt, a képviselőt és a tisztségviselőt, erről jegyzőkönyvet kell felvenni és a Bíróságra kell benyújtani. 

A terület vételára 250.000 Ft/m2. Az ingatlant több (100) ember is megveheti, egyszerre, egy időben, egy adás-vétel keretén belül. Ekkor a teljes telek eszmei hányadokként lesz eladva, a tulajdonosok egymással szemben elővételi jogokat gyakorolhatnak, kiadásaik és bevételeik ugyanebben az arányban osztódnak. A telket, egy ember is megveheti, és eladogat belőle eszmei hányadokat, részarány tulajdonokat. Vannak lehetőségek.

A horgásztanyát, lehet, hogy pályázati forrásból is meg lehet valósítani. Az idegenforgalom, a horgászturizmus népgazdasági haszna államérdek.

Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000
Eladó vízparti ingatlanok, nádas nélkül, a Balaton partján Eladó közvetlen vízparti ingatlanok nádassal, a Balaton parton Vízparti ingatlanok, eladó vízparti ingatlan a Balaton parton

A vizparti.hu honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.