Ingatlankereső

Balaton déli part

Kód: ref-vízparti-lakóház-392

Közvetlen vízparti eklektikus villaépület a Balaton déli partján eladó

A valódi ritkaságszámba menő 30 méter széles és 3334 m2 teleknagyság a reprezentatív épülettel alkalmas nyaralásra, tarthat csónakot, vitorlás hajót, élvezheti a közvetlen vízkapcsolat minden előnyét.

Figyelem!

Az alább, ismertetésre kerülő közvetlen vízparti eklektikus villaépület eladása már nem aktuális, csupán referencia munka szerpét tölri be.

A Balaton déli partján, közvetlen vízparti, 3334 m2 térmértékű, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, teljesen bekerített telken, eredeti stílusjegyeit őrző, 1901 évben épült eklektikus villaépület, melléképülettel eladó. A meglévő épületek helyi védelem alatt állnak.

A Helyi Építésügyi Szabályzat előírásai szerint: „a helyi védett épületeken, építményeken bármilyen külső változtatást érintő építési tevékenység az épület eredeti állapotához közelítő módon, annak stílusjegyeit lehetőség visszaállítva történhet”. Az épületek szerkezetileg jó állapotúak.  A kétszintes téglaépület eredeti állapotának megfelelő felújítási munkálatait jelenlegi tulajdonosa megkezdte.

Az egykori arisztokrata villaépület azoknak legjobb, akik felelősséget éreznek a régi idők hangulatát megőrző épület megmentéséért, fáradozásuk jutalma pedig az ingatlan birtoklása, használata. A képen, a villa épület (lakóház) látható.

Az ingatlan, 30 méter szélességben, kőszórásos partvédőművel, kishajó sólyával és saját stéggel csatlakozik a Balaton medréhez. Az ingatlan előtt nádas nincs, a meder homokos. Az autópályáról könnyen megközelíthető ingatlanról szép kilátás nyílik a Balatonra és a túlpart hegyeire. A képen, a vízpart látszik.

A főépület magasföldszintjének helyiségei: előtér, lépcsőház, közlekedő, lakóelőtér, terasz,  és kettő hálószoba. A 2,60 méter belmagasságú szuterén helyiségei: konyha,- étkező, hálószoba, közlekedő, fürdőszoba és külön WC. A kép, az eklektikus stílusú lakóépület alaprajzi elrendezését ábrázolja.

A képen, a szuterén konyha,- étkező látható.

Közművek közül be van vezetve a vezetékes ivóvíz, villany és a szennyvízcsatorna. Gázvezeték van az utcában, így az, szükség esetén bevezethető. A központi fűtést a kandallóban elhelyezett hőcserélő biztosítja. A képeken, a szuterénben található fürdőszoba látszik. 

A kép, a bejáratot, az előteret és a lépcsőházat ábrázolja.

A képen, a magasföldszinti lakóelőtér látható.

A szobák padlóburkolata parketta a többi helyiség új mázas kerámia lap burkolatú. A képek a 3,53 méter belmagasságú szobákban készültek. A képeken, a magasföldszinti hálószobák látszanak.

A kép, a Balatonra tájolt teraszt ábrázolja.

A telek Balaton felőli részén található a gazdasági épület. A képeken, a kb. 47,82 m2 nettó alapterületű gazdasági épület és alaprajzi beosztása látható.

A különleges ingatlan birtoklása a magáncélokon (nyaralás, lakhatás) túl, alkalmas jövedelemszerzés célú hasznosításra is. Van ennek az ingatlannak egy befektetési értéke is, de ezt majd személyes találkozáskor osztom meg a Vevővel. A cég tulajdonában álló ingatlanvagyon irányára: XXX millió Ft. Erkölcsi és presztízs értéke ennél jóval nagyobb. Része a balatoni fürdőkultúrának, és a helytörténeti szempontból is jelentős.

A hirdetést készítette, tervezte, kivitelezte és tette közzé: Lőkös Gáborné (Erika) 06-30-218-0000

A vizparti.hu honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.